Sophie Vos aan het werk in het atelier

Welkom bij Treasure Fox!

 

In 2015 ben ik gestart met Treasure Fox Jewelry, vijf jaar na mijn afstuderen als juwelier/ondernemer aan de vakschool in Schoonhoven, omdat ik mijn handgemaakte sieraden en vintage vondsten met gelijkgestemden wilde delen.

 

Vintage

De vintage sieraden van de TF vintage collectie komen met name uit Groot Britannië via juweliers die oud goud inkopen bij particulieren. Op deze manier krijgen pre-loved sieraden een nieuw leven en worden er geen nieuwe grondstoffen verbruikt. Een prachtige manier om je steentje bij te dragen aan de aarde. Ik heb gekozen voor Groot-Britannië omdat het daar gebruikelijk is om kleurrijke edelstenen te verwerken in sieraden  en 9k een standaard gehalte van goud is, wat heel fijn voor je portemonnee is! 

 

Victorian inspired

Het victoriaanse tijdperk is wat sieraden betreft mijn favoriete tijd. Gekleurde edelstenen, geheime compartimenten, symboliek en dieren stelen de show in deze typische stijl. Helaas betekent het wel dat we hier praten over antiek en dus is dit niet voor iedereen zomaar beschikbaar. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een aantal sieraden die nieuw worden geproduceerd in deze stijl. Deze sieraden worden allemaal in Engeland geproduceerd en zijn daarom altijd beschikbaar via de vaste victorian inspired collectie. 

 

Handgemaakt

Dan maak ik ook nog zelf sieraden! Ik ben gek op oorringen (creolen) met bedels. Lekker mixen en matchen, edelstenen bij elkaar zoeken en mijn oren helemaal volhangen.  Alles is mogelijk en ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën, dus mocht je iets op je verlanglijstje hebben, een bepaalde edelsteen, kleur of symboliek (denk aan een geboortesteen bijvoorbeeld), sta ik altijd klaar om met je mee te denken. Ik werk met zilver, zilver goldplated en 14k goud. 

 

Bekijk de TF Vintage collectie, bestaande uit vintage gouden sieraden.

Bekijk de TF Inspired collectie, bestaande uit vintage inspired gouden en zilveren sieraden.

Bekijk de TF Handmade collectie, bestaande uit handgemaakte zilveren, gouden en goldplated creolen en edelsteenbedels.

 

Heel veel shopplezier!


Liefs,

 

Sophie

 

Treasure Fox