Welkom bij Treasure Fox!

 

In 2015 ben ik gestart met Treasure Fox Jewelry, vijf jaar na mijn afstuderen als juwelier/ondernemer aan de vakschool in Schoonhoven, omdat ik graag mijn zelfgemaakte sieraden wilde tentoonstellen en tijdens mijn studie mijn interesse in vintage en antieke sieraden was gewekt. Mijn favoriete vak was dan ook taxeren en ik heb gretig alle vintage en antieke sieraden die ik in mijn handen kreeg grondig onderzocht.  Ik begon in 2018, tijdens de lockdown, voor het eerst op afstand sieraden uit te zoeken bij een lokale juwelier in Londen, maar inmiddels reis ik bijna iedere maand naar Londen om bij mijn brede netwerk van handelaren en juweliers sieraden te bekijken en in te kopen. 

 

Duurzaamheid

Ik heb gekozen om sieraden uit Londen te halen omdat het daar gebruikelijk is om kleurrijke edelstenen te verwerken in sieraden en 9k een standaard gehalte van goud is, wat we in Nederland niet zo veel tegenkomen. 9k goud is harder en duurzamer, maar er zit ook een kleiner percentage puur goud in dan bijvoorbeeld bij 14k goud, wat zorgt voor een lagere prijs en dat is natuurlijk fijn! Op deze manier krijgen pre-loved sieraden een nieuw leven en worden er geen nieuwe grondstoffen verbruikt. Een prachtige manier om een steentje bij te dragen aan de aarde en dat doe ik met liefde. Wil je meer lezen over duurzaamheid binnen de juweliersbranche, lees dan deze blog over goudmijnen. 

 

Handgemaakt

Daarnaast maak ik ook nog zelf sieraden. Ik ben gek op oorringen (creolen) met bedels. Lekker mixen en matchen, edelstenen bij elkaar zoeken en mijn oren helemaal volhangen. Alles is mogelijk en ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën, zo heb ik oorbelbedels gemaakt van koraal, munten uit de oudheid en diverse edelstenen. Mocht dit je aanspreken, bekijk dan de huidige collectie via de link hieronder. 

 

Bekijk de TF Vintage collectie, bestaande uit vintage gouden sieraden.

Bekijk de Pirate Booty, bestaande uit handgemaakte 14k gouden creolen en bedels.

 

Heel veel shopplezier!