F.A.Q.

 

Hoe zit het met verzendkosten?

De verzendkosten zijn vanaf een bestelling van € 100,- gratis! Ook kun je kiezen voor een verzekerde verzending tot € 500,- voor € 8,90. Alle verzendingen verlopen via PostNL en kun je meestal binnen 1-2 dagen verwachten. 

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Absoluut! Je kunt bij het afrekenen kiezen voor betalen in delen via Klarna. Ook Kun je er voor kiezen om later te betalen met Klarna. 

 

Het sieraad dat ik wilde is uitverkocht, komt het nog terug?

Alle handgemaakte sieraden zijn altijd opnieuw verkrijgbaar, maar veel van de sieraden zijn vintage en daarom unieke stukken die niet opnieuw verkrijgbaar zijn. Hou er dus rekening mee dat alle vintage sieraden een once in a lifetime deal kunnen zijn. 

 

Kan ik de sieraden in het echt bekijken?

Er is momenteel geen fysiek verkooppunt, maar je bent altijd welkom in het atelier in Almere Buiten. Stuur voor een afspraak even een berichtje via het contactformulier.

 

Geef je ook garantie?

Alhoewel alle vintage sieraden op professionele wijze worden gecontroleerd en schoongemaakt, kan ik geen garantie geven op deze vintage treasures, omdat ze al een leven hebben gehad voordat ze bij Treasure Fox kwamen. Wel zal ik altijd met je meedenken om samen tot een gepaste oplossing te komen. 

 

Wat is het verschil tussen 9k, 10k, 14k, 18k, 22k goud?

Deze getallen geven het gehalte van het goud aan. 24k is puur goud, dus 10k is 10/24 delen puur goud en de overige delen zijn andere metalen zoals zilver en koper. Goud is van zichzelf heel zacht, dus er moeten eigenlijk altijd andere metalen doorheen gemixt worden om het hard genoeg te maken voor sieraden. Niet alleen de hardheid, maar ook de kleur van het goud kan worden aangepast door er bijvoorbeeld meer zilver doorheen te doen (witgoud) of meer koper (rosé goud). Er is dus 18k goud dat net zo wit of net zo rosé kan zijn als 9k goud.

Je merkt bij het dragen van sieraden geen verschil tussen 9k, 10k, 14k, of 18k, pas vanaf 22k wordt het goud zachter en zal het sneller beschadigen of buigen. 

 

Hoe verzorg ik mijn sieraden?

Maak je sieraden schoon en poets ze op met een poetsdoek, speciaal gemaakt voor sieraden. (Er is een Treasure Fox poetsdoek, die je bij iedere bestelling kunt bijbestellen voor €1,50) Je kunt je sieraden ook wassen in een lauw warm sopje met groene zeep. Poets je sieraad met iets zachts, zoals een zachte doek of een tandenborstel. Bewaar je sieraden altijd in een doosje, zodat ze goed beschermd zijn. Let op met opalen en zaadpareltjes, want deze zitten vaak gelijmd en kunnen niet goed tegen water en zeep.

Verder kun je in principe alles doen met je sieraden. lekker zwemmen in het zwembad of in de zee, of uren lang zonnen zullen geen effect hebben op het metaal. 

 

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, geen probleem! Stuur direct een bericht met de button hieronder of neem contact op via Instagram, dit is vaak de snelste manier. Ik sta te allen tijden voor je klaar!