Australische Opaal versus Ethiopische Opaal

Opaal, met zijn hypnotiserende speelse kleuren, heeft al eeuwenlang bewondering en fascinatie opgewekt bij liefhebbers van edelstenen over de hele wereld. Twee van de meest voorkomende varianten van deze betoverende steen zijn Australische opaal en Ethiopische opaal. Maar wat zijn nu precies de verschillen in kenmerken van deze twee vindplaatsen? 

Lees meer »

De verdeling van sieraden bij een erfenis

Bij het overlijden van een dierbare komt er vaak veel kijken, waaronder de verdeling van de nalatenschap, waartoe ook sieraden behoren. Sieraden hebben niet alleen financiële waarde, maar ze dragen vaak ook emotionele waarde met zich mee. Het eerlijk verdelen van sieraden bij een erfenis kan soms een gevoelige en uitdagende kwestie zijn, maar het kan ook zorgen voor een mooie ervaring met dierbaren als het met zorg en goede  communicatie wordt aangepakt. Deze blog dient als een gids om de verdeling van sieraden bij een erfenis op een respectvolle en harmonieuze manier te benaderen. Uiteraard is deze gids ook toe te passen op andere onderdelen van een erfenis, zoals meubels en kleding.

Lees meer »

De Risico's van Sieraden op de Werkplek

Sieraden kunnen een prachtige manier zijn om persoonlijkheid en stijl uit te drukken, maar er zijn situaties waarin ze een potentieel risico kunnen vormen. In sommige beroepen en gelegenheden, zoals tijdens een operatie, is het dragen van sieraden sterk afgeraden of zelfs verboden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen waarom sieraden bij bepaalde beroepen en gelegenheden vermeden moeten worden, en waarom veiligheid en hygiëne hierbij de hoogste prioriteit hebben.

Lees meer »

Een schitterende bruid

Jouw bruiloft is een magische gelegenheid waarbij elk detail van cruciaal belang is om jou als bruid te laten stralen op je grote dag. Naast de perfecte, adembenemende trouwjurk zijn sieraden en edelstenen van onschatbare waarde om je look als bruid te voltooien. Het kiezen van de juiste sieraden en edelstenen die bij je trouwjurk passen, kan een uitdagende taak zijn. In dit artikel vind je daarom een uitgebreide gids om je te helpen bij het kiezen van de perfecte sieraden en voor bij jouw trouwjurk.

Lees meer »

Verzorging, schoonmaken en bewaren van sieraden

Sieraden zijn een kostbaar bezit en het is belangrijk om ze goed te verzorgen om ze in goede staat te houden. Er zijn verschillende soorten gehaltes waarin sieraden worden gemaakt, zoals 9k, 14k, 18k en 24k. Elk gehalte heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vereist een andere aanpak als het gaat om verzorging. In deze blog zullen we bespreken hoe je elk gehalte het beste kunt verzorgen en wat het verschil is tussen deze gehaltes.

Lees meer »

De vloek van de hope diamond

De Hope Diamond is een van de beroemdste juwelen ter wereld, bekend om zijn diepblauwe kleur en indrukwekkende grootte van 45,52 karaat. Maar er wordt ook gezegd dat de diamant vervloekt is, met een lange geschiedenis van pech en tragedies rond degenen die de diamant in bezit hebben gehad.

Lees meer »

Art deco sieraden

Art Deco is een unieke en tijdloze stijl die de tand des tijds heeft doorstaan. Deze decoratieve kunstbeweging, ontstaan ​​in de jaren 1920 en 1930, staat bekend om zijn geometrische vormen, gedurfde kleuren en strakke ontwerpen. Het is een stijl die luxe en glamour uitstraalt, waardoor het de perfecte keuze is voor speciale gelegenheden of als statement piece.

Lees meer »

Opaal: mythes en legendes

Opaal is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang wordt gekoesterd. Het staat bekend om zijn unieke kleurenspel en zijn vermogen om licht te reflecteren in een regenboog van kleuren. Door de geschiedenis heen is opaal in verband gebracht met vele mythen en legendes. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Lees meer »