Edelstenen en hun krachten

Van oudsher geloven mensen al in de krachten van edelstenen. Edelstenen zitten vaak verborgen tussen moedergesteente en de vondst van zo'n prachtige glimmer tussen al dat doffe steen moet voor de eerste mensen een geweldig en magisch moment zijn geweest. Zelf heb ik in Zwitserland en in Idar Oberstein (dé plek voor edelsteen gekkies) gezocht naar edelstenen en heb ik menig geode mogen kraken. Het blijft altijd een spannend en prachtig moment wanneer je die glinstering voor het eerst ziet. Het is dus niet gek dat mensen geloven in de magische krachten van deze stenen. Alhoewel niets hiervan op wetenschap is gebaseerd, vind ik het toch altijd leuk om even te kijken waar een steen precies goed voor zou moeten zijn wanneer ik iets voor mijzelf koop of iemand een edelsteen cadeau doe. 

 

Om je te helpen navigeren in de wereld van edelstenen ben ik bezig met het opstellen van onderstaande database van de meest voorkomende edelstenen in sieraden en daarbij een korte opsomming van de werking, kracht en de sterrenbeelden die horen bij de steen. Geen ellenlange teksten, maar toch leuke info. Wel zo handig!

 

Wist je dat je bij de Treasure Fox edelstenen database ook altijd een korte omschrijving van de edelsteen die je koopt kan downloaden om bijvoorbeeld bij een Treasure Fox sieraad cadeau te doen?