Treasure Fox ontwerpt en maakt niet alleen eigen sieraden, maar maakt ook sieraden in opdracht. Dit kan zijn wanneer er erfstukken niet helemaal passen binnen de stijl van de klant, als een sieraad kapot is en niet meer te herstellen is of als een klant een duidelijke visie wil laten ontwerpen en realiseren. Bekijk hieronder filmpjes van hoe zulke sieraden tot leven komen op de werkbank.

 

Mocht je iets willen bestellen op commissie, stuur mij via onderstaande button een bericht en ontvang, naast een prachtig, uniek sieraad, ook jouw persoonlijke how-it's-made-filmpje!

 

Trouwringen van oud goud

Drie oude ringen moesten worden omgesmolten tot nieuwe trouwringen met een gehamerde afwerking. Eerst wordt het goud omgesmolten tot een staafje, welke een aantal keer wordt uitgegloeid en wordt gehamerd om de luchtbellen er uit te krijgen. Vervolgens worden de staafjes gewalst tot de gewenste dikte/breedte en kunnen van deze staafjes ringen worden gemaakt. Omdat hameren zorgt voor ondiepe deuken, heb ik er voor gekozen om de "deuken" te frezen, zodat ze niet snel vervagen of slijten. Een

bijzonder paar trouwringen is het resultaat!

Rouwsieraden met haarlok

Soms heb je heel bijzondere opdrachten die je nooit meer zult vergeten en dit is er zo een. Gedenk sieraden of rouwsieraden zijn heel bijzonder om te maken omdat ze een emotionele waarde hebben voor degene die ze gaat dragen. Respect voor materialen waar je mee werkt is van het grootste belang. In deze ring en hanger zijn namelijk haren verwerkt van een overledene. De haren zijn vermengt met Epoxy hars en in de sieraden gegoten, zo kan mijn klant voor altijd een stukje van haar dierbare bij zich dragen.

Een prachtige herrinnering.

Trouwringen met zilver en moisssaniet

Deze klanten wilde hun trouwringen en een andere ring laten vermaken tot nieuwe trouwringen. Daarbij wilden ze een zilveren "swirl" over hun gouden ringen en een structuur in het goud.

De dames ring moest daarnaast een mooie, bijzondere edelsteen bevatten. We hebben gekeken naar Diamant, Moissaniet en Zirconia. Ook moest de steen een bijzondere vorm hebben dus hebben we uiteindelijk gekozen voor een Moissaniet in druppelvorm, die prachtig in de ronding van de ring valt. Deze steen kwam rechtstreeks uit Amerika. Een paar echte eyecatchers!

Wil jij ook een handgemaakt, uniek sieraad? Neem dan contact op via het contact formulier!