Stralend in solidariteit: De feministische flair van de nieuwe Barbie film en haar roze wereld in edelstenen

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 11:25

Dit is een film en een onderwerp die mij zeer aan het hart gaan, dus ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren..

 

Maak je klaar om je onder te dompelen in een wereld van empowerment, girl power en schitterende roze edelstenen terwijl we de feministische boodschap ontrafelen achter de nieuwste Barbie film. Je hebt het goed gehoord – ons iconische speelgoed is terug, en dit keer doorbreekt ze barrières, stereotypen en bewijst ze dat roze niet alleen een kleur is, maar een symbool van kracht! 

 

De contrasten van vrouw zijn

De dagen dat Barbie slechts een mooi koppie was, behoren tot het verleden. De nieuwe Barbie film omarmt het feminisme als een baas en brengt een krachtige boodschap over aan meisjes, jongens en iedereen daar tussenin over de ongelijkheid in onze maatschappij tussen mannen en vrouwen. Een prachtige monoloog van actrice America Ferrera aan het einde van de film trof mij oprecht heel diep. In deze monoloog bespreekt ze alle contrasten waar wij als vrouwen aan moeten voldoen: Je moet dun zijn, maar niet té dun. Je moet moeder zijn, maar ook een carière maken. Je moet streng zijn, maar niet je vrouwelijke zachtheid kwijtraken. Je moet sexy zijn, maar niet té sexy anders lok je intimidatie uit. Zo zijn er natuurlijk duizenden voorbeelden van alle flinterdunne koordjes waar vrouwen op moeten balanceren. Daarnaast worden we continu 

blootgesteld aan onmogelijke schoonheidsidealen en worden we doodgegooid met reclames voor producten om onszelf aan te passen en te verbeteren zodat we voldoen aan de male gaze. Deze mannelijke blik op vrouwen blijkt ook dagelijks nog een probleem in de vorm van victim blaming en femicide. Van de vrouwen die in Nederland ieder jaar worden vermoord, wordt ongeveer 60% vermoord door hun partner of ex. Zaken waarbij vrouwen worden gestalkt, bedreigd en lastiggevallen worden niet serieus genomen door de politie, soms met dramatische gevolgen. 

Ook op zakelijk gebied verdienen vrouwen nog altijd systematisch minder dan mannen en zijn bijvoorbeeld slechts 15% van alle CEO's van fortune 500 bedrijven een vrouw. Dat we leven in een mannenwereld lijkt misschien een achterhaald idee, maar in de realiteit is het nog in volle gang. Zelfs Barbie, die in het beginsel in de jaren '50 een voorbeeld was voor kleine meisjes dat ook zij astronaut, dierenarts of advocaat konden worden, wordt de afgelopen tijd bestempeld als "te sexy" en "onrealistisch". In een wereld waar maatschappelijke normen voortdurend evolueren, stapt Barbie in de film zelfverzekerd voorwaarts, tart verwachtingen en daagt de patriarch uit. Deze film draait helemaal om het vieren van vrouwelijke individualiteit, het omarmen van diversiteit en het aan diggelen slaan van dat glazen plafond. Zoals Barbie bedoelt was.

Break the mold, one gem at a time!

Laten we het nu hebben over prachtige roze edelstenen die perfect aansluiten bij Barbie's boodschap van empowerment. Omdat Barbie herdefinieert wat het betekent om een vrouw te zijn en mij trot maakt op mezelf en alle vrouwen, voel ik na deze film de drang om meer roze te dragen. Alle prachtige roze Chanel tassen, outfits, grote chunky sieraden waren, naast de boodschap van de film, een inspiratie voor mij om dit artikel te schrijven. Roze is niet alleen voor kleine meisjes, het mag gedragen worden door iedereen als symbool van vrouwelijke kracht. Het is een prachtige kleur met veel verschillende tinten die prachtig combineren met goud. Dus hier een lijstje met een aantal roze edelstenen voor jou om toe te voegen aan je collectie:

 

Rozenkwarts: Een lichtroze edelsteen en de ultieme edelsteen van liefde. Rozenkwarts past perfect bij Barbie's boodschap om je ware zelf te omarmen. Net zoals Barbie zelfliefde en zelfacceptatie aanmoedigt, bevordert rozenkwarts innerlijke harmonie en zelfzorg.

 

Roze Toermalijn: Met haar diepere tinten roze straalt roze toermalijn de geest van vriendschap en gemeenschap uit. Net zoals Barbie's reis om mensen uit alle lagen van het leven te verenigen, herinnert roze toermalijn ons eraan dat we sterker staan als we samenwerken.

 

Morganiet: Deze edelsteen, met haar zachte perzikroze tint, vertegenwoordigt innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Barbie's onverschrokken vastberadenheid om haar dromen na te jagen sluit perfect aan bij de krachtige energie van morganiet.

 

Rhodochrosiet: Een opake dieproze edelsteen met zwarte en/of witte vlekken. Een edelsteen van empowerment en zelfontdekking, resoneert rhodochrosiet met Barbie's reis van zelfverkenning en persoonlijke groei. Het herinnert ons eraan dat het omarmen van verandering en onzekerheid kan leiden tot ongelooflijke transformatie.

 

Robijn: Bekend om haar koninklijke schoonheid, weerspiegelt de roze robijn Barbie's roze glamour. Maar naast haar uiterlijke schoonheid, symboliseert deze edelsteen wijsheid en kracht - eigenschappen die Barbie belichaamt als inspiratie voor jonge vrouwen.

Omarm je innerlijke Barbie

De nieuwe Barbie film is niet alleen een cinematografisch genot; het is een feministisch manifest dat ons allemaal inspireert om op te staan, ons uit te spreken en onze dromen na te jagen. En wat is een betere manier om deze boodschap van empowerment te vieren dan door onszelf te laten zien met de prachtige roze edelstenen die de reis van Barbie weerspiegelen?

Terwijl we baden in de glinstering van deze stralende roze edelstenen, laten we niet vergeten dat feminisme niet slechts een modewoord is - het is een beweging die de wereld opnieuw definieert, stap voor stap. Dus omarm je innerlijke Barbie, rock die roze edelstenen en laat je empowered zelf stralen als de ster waarvoor je geboren bent! 💖🌟

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.