Werking van edelstenen

Gepubliceerd op 10 april 2020 om 22:15

Edelstenen en hun krachten

Van oudsher geloven mensen al in de krachten van edelstenen. Edelstenen zitten vaak verborgen tussen moedergesteente en de vondst van zo'n prachtige glimmer tussen al dat doffe steen moet voor de eerste mensen een geweldig en magisch moment zijn geweest. Zelf heb ik in Zwitserland en in Idar Oberstein (dé plek voor edelsteen gekkies) gezocht naar edelstenen en heb ik menig geode mogen kraken. Het blijft altijd een spannend en prachtig moment wanneer je die glinstering voor het eerst ziet. Het is dus niet gek dat mensen geloven in de magische krachten van deze stenen. Alhoewel niets hiervan op wetenschap is gebaseerd, vind ik het toch altijd leuk om even te kijken waar een steen precies goed voor zou moeten zijn wanneer ik iets voor mijzelf koop of iemand een edelsteen cadeau doe. 

 

Fysieke werking

Bepaalde edelstenen zouden een positieve werking hebben op fysieke aspecten zoals bijvoorbeeld verlichting van hoofdpijn en migraine (amethist) of de conditie van je huid (agaat). Daarnaast worden in de beauty industrie ook edelstenen gebruikt bij bijvoorbeeld gezichtsmassages. Of de steen nu een bepaalde kracht of werking heeft weet ik niet, maar edelstenen blijven wel lang koel en dit is altijd goed voor de bloedcirculatie, dus voor massage zijn edelstenen sowieso uitermate geschikt.

 

Spirituele krachten

Ook worden aan edelstenen bepaalde spirituele krachten toegekend, zoals bijvoorbeeld de labradoriet die negativiteit afschermt en er voor zorgt dat je niet meer door negatieve mensen wordt beïnvloed. Daarnaast kunnen bepaalde stenen zoals maansteen welke je helpt je innerlijke goddelijke te vinden en je spiritueel bewustzijn verhoogd.

 

Sterrenbeelden

Ook worden bepaalde stenen toegekend aan bepaalde sterrenbeelden. Deze edelstenen worden vaak gedragen als een aandenken aan een geliefde. Zo is de steen van een steenbok de toermalijn en die van een waterman de fluoriet. Leuk idee om je dierbaren bij je te dragen!

 

Om je te helpen navigeren in de wereld van edelstenen ben ik bezig met het opstellen van een database van de meest voorkomende edelstenen in sieraden en daarbij een korte opsomming van de werking, kracht en het sterrenbeeld dat hoort bij de steen. Geen ellenlange teksten, maar toch leuke info. Wel zo handig!

 

Wist je dat je bij Treasure Fox ook altijd een korte omschrijving van de edelsteen die je koopt kan downloaden om bijvoorbeeld bij een Treasure Fox sieraad cadeau te doen? 

 

 

 

Labradoriet heeft een prachtig kleurenspel in het juiste licht en daarom is het niet gek dat deze steen magische krachten wordt toebedeeld. Zo beschermt Labradoriet onder andere tegen negativiteit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.